Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Japoniei a scazut cu 2,3% in ultimul trimestru din 2011

Economia Japoniei a scazut cu 2,3% in ultimul trimestru din 2011


Economia Japoniei s-a contractat in ultimul trimestrul al anului trecut cu 2,3%, mult peste estimarile initiale de 1,4%, ca urmare a aprecierii yenului in raport cu dolarul si a inundatiilor din Thailanda.

Comparativ cu trimestrul trei, economia s-a contractat cu 0,6%, potrivit BBC.

Rezultatul reprezinta o lovitura puternica pentru Japonia, care face eforturi de a-si reveni de pe urma cutremurului si a tsunamiului de anul trecut.

Unul dintre factori este legat de incetinirea economiei globale, inclusiv criza datoriilor din zona euro, ce a dus la o scadere a cererii pentru bunurile exportate de Japonia.

De asemenea, companiile japoneze au avut de suferit in urma aprecierii yenului cu peste 7% fata de dolar, incepand din aprilie, ceea ce a facut ca bunurile produse in Japonia sa fie mai scumpe pentru cumparatorii straini.

In acelasi timp, profiturile exportatorilor au fost afectate.

Mai mult, productia unora dintre cele mai mari firme din tara a scazut in urma inundatiilor din Thailanda, care au provocat intreruperi in lanturile de aprovizionare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1248 ori