Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citigroup a oferit 10,75 miliarde dolari pentru achizitia grupului nipon Nikko Cordial

Citigroup a oferit 10,75 miliarde dolari pentru achizitia grupului nipon Nikko Cordial

Grupul bancar Citigroup a lansat marti o oferta de preluare in valoare de 10,75 miliarde dolari a societatii japoneze de brokeraj Nikko Cordial Corp, incheind astfel saptamanile de speculatii in legatura cu achizitia intregului pachet de actiuni al companiei nipone, relateaza Reuters.

Citigroup, care este cea mai mare banca americana, a anuntat ca ofera 1.350 yeni pe actiune, cu 10 yeni peste nivelul inregistrat de actiuni la inchiderea sedintei bursiere de marti. Banca americana, care detine momentan cu putin sub 5% din Nikko Cordial, a precizat ca intentioneaza sa achizitioneze o participatie majoritara. Tranzactia se ridica la 1253 mii miliarde yeni (10,75 miliarde dolari).

Citigroup s-a aflat in discutii pentru majorarea participatiei detinute din Nikko Cordial, companie ce ar putea fi delistata de la bursa din Tokio pentru probleme grave legate de contabilitate ale diviziei sale de operatiuni bancare.

Grupul Nikko Cordial, care detine 109 filiale si a carui valoare pe piata depaseste 1,3 mii de miliarde yeni, a declarat ca administratia a aprobat oferta Citigroup.

Decizia Citibank de a achizitiona grupul Nikko vine pe fondul dificultatilor prin care trece banca americana in Japonia, a doua economie a lumii, unde in ultimii ani a trecut prin mari probleme. Momentan, doar a douazecea parte din venitul Citigroup provine din Japonia.

Divizia japoneza de credit de larg consum a Citigroup a suferit pierderi de 489 milioane dolari in al patrulea trimestru al 2006, Citigroup precizand in luna ianuarie a anului curent ca va inchide 270 de filiale din cele 320 prezente in Japonia.

Aceste rezultate financiare dezastruoase vin pe fondul prabusirii bancii private a Citigroup din Japonia, care a fost inchisa de autoritatile nipone de reglementare in 2004 dupa descoperirea unor nereguli legate de protejarea impotriva operatiunilor de spalare de bani.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 652 ori