Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cererea pentru televizoare LCD va creste in medie cu 23% anual, pana in 2011

Cererea pentru televizoare LCD va creste in medie cu 23% anual, pana in 2011

Cererea globala pentru televizoare cu cristale lichide (LCD) va avansa intr-un ritm mediu anual de 23,4%, in urmatorii cinci ani, depasind cresterea estimata in cazul televizoarelor cu plasma, potrivit previziunilor unui grup industrial japonez, citat de Reuters.

Nivelul cererii pentru televizoare LCD va urca la 106,2 milioane de unitati in 2011, de la 37,1 milioane de unitati in 2006, si va reprezenta 53,1% din piata totala, potrivit asociatiei japoneze a producatorilor de aparatura eletronica si IT (JEITA).

JEITA previzioneaza un avans mediu anual de 18,6% in cazul cererii pentru televizoare cu plasma, la 22,8 milioane de unitati, in 2011, echivalentul a 11,4% din volumul pietei.

Producatorii de profil, precum Sony sau Sharp si-au consolidat prezenta pe piata televizoarelor LCD cu diagonala de peste 40 de inci (circa 101,6 cm), ceea ce determina indoieli privind potentialul de crestere al segmentului televizoarelor cu plasma, care dominau, anterior, piata pentru ecrane de dimensiuni mari.

Matsushita Electric Industrial, producatorul marcii Panasonic, Samsung Electronics si LG ofera atat televizoare LCD, cat si cu plasma, dar Matsushita se concentreaza asupra celei de-a doua categorii.

Televizoarele cu ecrane plate, de tip LCD sau cu plasma, au consemnat o crestere importanta a cererii in ultimii ani, in conditiile in care utilizatorii inlocuiesc modelele mai vechi si mai voluminoase cu tuburi catodice, iar preturile au scazut in mod semnificativ.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 930 ori