Bursele europene scad, din cauza Greciei

Luni, 06 Februarie 2012, ora 11:54
1164 citiri
Bursele europene scad, din cauza Greciei

Situatia din Grecia se reflecta asupra burselor europene care au deschis in scadere, luni, fata de sesiunea anterioara in care s-a inregistrat maximul ultimelor sase luni.

Partidele de coalitie din Grecia trebuie sa comunice Uniunii Europene pana luni daca accepta sau nu masurile de austeritate ale unei noi intelegeri cu uniunea.

Contractele futures pentru indicele Euro STOXX 50, pentru indicele DAX al Germaniei si CAC 40 al Frantei, erau in scadere cu 0,4-0,5 procente, scrie Reuters.

Indicele pan-European FTSEEurofirst 300 a incheiat sedinta de vineri cu 1,6% in urcare, pana la 1,076.70 de puncte de baza. Aceasta a fost cea mai mare crestere saptamanala din luna decembrie pana acum.

"Faptul ca premierul grec, Lucas Papademos, nu a reusit sa ajunga la un consens in ceea ce priveaste masurile de austeritate impuse de "Troika", este greu de 'digerat' pentru traderi. Mizele sunt clare: fie accepta masurile de austeritate, fie intra in faliment", a declarat Jonathan Sudaria, trader la Capital Spreads.

#burse europene, #reactie situatie grecia burse europene, #criza grecia , #Japonia