Accidentul de la Fukushima, mai grav decat Cernobilul?

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 23:33
1665 citiri
Accidentul de la Fukushima, mai grav decat Cernobilul?

Accidentul nuclear de la centrala nucleara japoneza Fukushima este mai grav decat cel de la Cernobil din 1986, deoarece a durat deja mai mult timp si implica mai multe reactoare, a apreciat un expert rus, potrivit Mediafax.

"Cernobil a fost ca explozia unei bombe radiologice. Noua bomba radiologica este Fukushima si ne va costa si mai scump" in termeni umani si economici, a avertizat Natalia Mironova, specialist in domeniul termodinamicii, devenita unul dintre principalii adversari rusi ai folosirii energiei nucleare.

Ea a apreciat ca gravitatea accidentului de la Fukushima ar putea depasi catastrofa de la Cernobil si pe scara internationala a evenimentelor nucleare si radiologice (INES).

Clasificat la nivelul 7, accidentul de centrala nucleara ucraineana este considerat cel mai grav din istoria nucleara civila.

"Cernobil a fost clasificat la nivelul 7, in conditiile in care accidentul a avariat un singur reactor, iar catastrofa nu a durat decat doua saptamani", a spus Mironova.

"La Fukushima, au trecut deja trei saptamani, iar patru dintre reactoare se afla intr-o stare foarte grava", a adaugat ea.

Centrala nucleara Fukushima a fost avariata in urma unui cutremur cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami care a devastat litoralul pacific din nord-estul arhipelagului.

Agentia japoneza pentru securitate nucleara a clasificat accidentul de la Fukushima la nivelul 5 pe scara INES. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fukushima, #centrala nucleara, #japonia, #cutremur japonia , #Japonia