160.000 de japonezi isi vor pierde slujbele pana in martie

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 10:42
1401 citiri
160.000 de japonezi isi vor pierde slujbele pana in martie

Aproape 160.000 de angajati temporari din Japonia au fost disponibilizati sau vor ramane fara loc de munca pana la sfarsitul lunii martie, comparativ cu finalul lui octombrie 2008, potrivit unor estimari ale guvernului nipon, relateaza AFP.

 

Potrivit ultimelor datelor oficiale, 157.806 persoane, angajati interimari sau cu contract fix, isi vor pierde locul de munca pana la sfarsitul lunii martie, in cazul in care acestia nu au fost deja disponibilizati.

Anterior, guvernul nipon estimase o reducere a numarului angajatilor cu 85.000, intre octombrie si martie.

Deteriorarea rapida a mediului economic si scaderea cererii au fortat companiile sa reduca semnificativ productia si sa elimine surplusul de personal, disponibilizand angajatii care nu ocupa un post cu norma intreaga.

"Ne confruntam cu o situatie foarte grava", a declarat ministrul afacerilor sociale, sanatatii si muncii, Yoichi Masuzoe.

De asemenea, aproape 10.000 angajati cu contract pe perioada nedeterminata ar putea fi disponibilizati, din cauza planurilor de restructurare ale companiilor din sectorul corporatist, inclusiv cel imobiliar.

 

#angajati, #disponibilizari, #japonia, #slujbe , #Japonia