Vaticanul, cea mai ecologica tara din lume

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 18:06
1563 citiri
Vaticanul, cea mai ecologica tara din lume

Vaticanul va deveni cea mai ecologica tara din lume, datorita eforturilor in acest sens ale papei Benedict al XVI-lea, supranumit "Papa verde".

Vaticanul, cea mai mica tara din lume poate deveni acum si cea mai ecologica, obtinand titlul de stat cu "energie zero", datorita papei Benedict al XVI-lea, supranumit deja de presa italiana, "Papa verde", a declarat directorul executiv al organizatiei Greenitiative, citand surse italiene, relateaza green-report.ro.

Titlul de stat cu "energie zero" se datoreaza constructiilor "zero energie", cu un bilant energetic anual zero, deoarece energia produsa minus energia consumata este egala cu zero.

Ca o dovada a politicii ecologice duse de Papa Benedict al XVI-lea, acesta a instalat deja pe acoperisul salii de conferinte din apropierea Bisericii San Pedro, 2.400 de module fotovoltaice, care permit Vaticanului sa economiseasca anual, circa 90 de tone de petrol.

In prezent, panourile din Vatican produc circa 200 de wati de energie electrica pe cap de locuitor, in timp ce Germania produce 80 de wati pe cap de locuitor, iar Italia doar 4 wati ecologici.

Vaticanul va putea pastra titlul de stat cu "energie zero" pana in 2015, cand vor intra in functiune panourile solare din zona Santa Maria, care vor avea o putere instalata de 100 MW, mult peste necesarul rezidentilor Vaticanului, in numar de 800.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vatican ecologie, #Vatican energie zero , #Italia