UniCredit a transferat o parte din activele imobiliare intr-un fond inchis de investitii

Miercuri, 01 Octombrie 2008, ora 12:35
1179 citiri
UniCredit a transferat o parte din activele imobiliare intr-un fond inchis de investitii

UniCredit, cea mai mare banca din Italia dupa active, va transfera o parte din activele imobiliare intr-un fond inchis de investitii (closed-end fund), pentru sporirea rezervelor de capital, conform unui comunicat al bancii, citat de Reuters. Masura vine dupa ce actiunile companiei s-au depreciat cu 22, in aceasta saptamana, din cauza temerii investitorilor asupra efectelor pe care actuala criza financiara le-ar putea avea asupra bancii. De asemenea, actiunile bancii au fost suspendate, miercuri, de la tranzactionare.


Marti, titlurile UniCredit s-au depreciat masiv, din cauza zvonurilor legate de starea financiara a companiei, in pofida mesajelor linistitoare ale autoritatilor italiene.


Actiunile UniCredit, a caror tranzactionare a fost suspendata de trei ori in sedinta de marti pentru ca se ieftinisera sub limita inferioara, au cazut cu 12,69%, la 2,59 euro/titlu, la inchiderea Bursei de Valori de la Milano, pe o piata al carei indice principal a pierdut 1,06%.


Luni, titlurile bancii se ieftinisera deja cu 10,30%, la 2,9725 euro. Cu un profit net de 6,57 miliarde euro in 2007, UniCredit este prima banca italiana, in fata bancii concurente Intesa Sanpaolo.