UE a actionat Italia in justitie din cauza ajutoarelor de stat ilegale

Joi, 25 Iunie 2009, ora 14:35
1510 citiri
UE a actionat Italia in justitie din cauza ajutoarelor de stat ilegale

Comisia Europeana a anuntat joi ca a inaintat plangere celei mai inalte curti de justitie din Europa impotriva Italiei din cauza incalcarii regulilor care prevad ca orice ajutor de stat ilegal trebuie recuperat, relateaza Reuters, citat de Newsin.

Comisia Europeana, care reglementeaza competitia in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE), a anuntat intr-un comunicat ca Italia nu a implementat o lege din 2004 aprobata de Curtea de Justitie, care confirma o decizie anterioara a ramurei executive a UE.

Comisia a mai anuntat ca, desi au trecut cinci ani de la pronuntarea sentintei, Italia a recuperat numai o mica parte a ajutorului, estimat la 281 milioane euro.

"Comisia va lua toate masurile legale necesare pentru asigurarea ca statele membre intrunesc conditiile pentru recuperarea ajutoarelor de stat ilegali si incompatibile", a spus printr-un comunicat comisarul european pentru competitie, Neelie Kroes.

Economia Italiei a scazut cu un nivel record de 2,6% in primul trimestru, comparativ cu perioada precedenta, marcand cea mai ampla comprimare a produsului intern brut din 1980, cand datele au inceput sa fie adunate. 

 

#ajutoare, #italia, #justitie, #stat, #ue , #Italia