Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Italia testeaza investitorii

Titluri de stat italiene in valoare de 8,5 miliarde euro, scoase la vanzare

Titluri de stat italiene in valoare de 8,5 miliarde euro, scoase la vanzare


Italia a anuntat ca va scoate la vanzare titluri in valoare de 8,5 miliarde de euro, la o zi dupa ce costul de imprumut al tarii a scazut in urma vanzarii unui alt pachet de titluri cu maturizare pe termen scurt.

Trezoreria italiana a anuntat ca va scoate la vanzare titluri de stat cu maturizare in 2014, 2018, 2021 si 2022. Miercuri, aceeasi institutie a obtinut 9 miliarde de euro din vanzarea unor titluri pe termen de sase luni la un randament mediu de 3,25%, scadere majora fata de nivelul record de 6,5% inregistrat in noiembrie, scrie Bloomberg.

Masurile luate de Banca Centrala Europeana au ajutat la succesul vanzarii efectuate miercuri, dar evenimentul de joi "va prezenta mai multe provocari", considera directorul Spiro Sovereign Strategy din Londra, Nicholas Spirol.

Primul ministru italian, Mario Monti a intrunit guvernul miercuri pentru a schita urmatoarele masuri necesare unei cresteri economice si ar putea da mai multe detalii in cursul unei conferinte de presa programate in cursul zilei de joi.

Conform celor mai recente date, economia Italiei s-a contractat cu 0,2 procente in cel de-al treilea trimestru al 2011 si probabil a continuat pe acelasi trend in cel de-al patrulea trimestru, insemnand ca trece prin cea de-a patra perioada de recesiune din 2001 si pana acum.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2123 ori