Telecom Italia ar plati pana la sapte miliarde de euro pentru furnizorul de Internet GVT

Luni, 18 August 2014, ora 08:50
1346 citiri
Telecom Italia ar plati pana la sapte miliarde de euro pentru furnizorul de Internet GVT

Grupul Telecom Italia SpA pregateste o oferta de pana la sapte miliarde de euro (9,4 miliarde de dolari) pentru a devansa rivalul spaniol Telefonica SA in cursa pentru preluarea furnizorului de Internet in banda larga GVT, o divizie din Brazilia a grupului francez Vivendi SA, informeaza Bloomberg.

Citand surse din interiorul companiei italiene, Bloomberg sustine ca Vivendi ar urma sa detina un pachet de 20% din actiunile Telecom Italia precum si o participatie la entitatea rezultata in urma combinarii diviziilor din Brazilia ale celor doua grupuri, TIM Brasil si GVT. Sursele citate sustin ca grupul italian ar putea sa faca o oferta oficiala catre Vivendi pana la finele acestei luni.

La randul sau 'The Wall Street Journal' a anuntat ca directorul Telecom Italia, Marco Patuano, s-a intalnit miercuri la Paris cu presedintele Vivendi, Vincent Bollore pentru a discuta posibilitatea fuziunii diviziilor lor din Brazilia.

'Telecom Italia confirma ca deruleaza o analiza detaliata pentru a determina daca exista oportunitatea depunerii unei oferte catre Vivendi pentru integrarea afacerilor braziliene ale celor doua grupuri' a informat Telecom Italia intr-un scurt comunicat difuzat joi.

Telefonica, interesata de GVT

La inceputul acestei luni, grupul spaniol Telefonica SA a facut o oferta nesolicitata de 6,7 miliarde de euro pentru ca GVT sa fuzioneze cu divizia sa braziliana Vivo. Conform ofertei grupului spaniol, Vivendi ar urma sa primeasca 3,9 miliarde de euro si 12% din entitatea rezultata in urma combinarii diviziilor din Brazilia ale celor doua companii.

Furnizorul de Internet in banda larga GVT ar fi o sursa de crestere pentru Telecom Italia si Telefonica in conditiile in care veniturile din serviciile de telefonie sunt in scadere atat in Spania cat si in Italia pe fondul intensificarii concurentei. Telefonica este cel mai mare actionar individual de la Telecom Italia insa cele doua companii sunt concurenti pe piata de telefonie din Brazilia.

#telecom preluare, #telecom gvt, #companii telecomunicatii , #Italia

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  6. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO