Tabara vrea doua preturi pe etichetele produselor

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 00:55
1429 citiri
Tabara vrea doua preturi pe etichetele produselor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat la Realitatea TV ca vrea sa propuna Uniunii Europene adoptarea unei decizii care sa impuna doua preturi pe etichetele produselor alimentare, cel de intrare in magazin si cel final, cu adaosurile comerciantilor, potrivit Newsin.

Potrivit ministrului, ideea eliminarii unor taxe impuse de retaileri furnizorilor este impartasita si de state precum Ungaria, Italia sau Germania.

"De exemplu, eu nu gasesc normala taxa de dezvoltare. De ce trebuie sa dezvolte o retea pe seama unei taxe suplimentare? Ar mai trebui eliminate taxa de raft, taxa de deschidere a magazinului, sunt mai multe", a spus Tabara.

De asemenea, ministrul considera ca daca se va aplica corect legea bunelor practici se vor reduce taxele si, implicit, preturile. Totodata, Tabara a aratat ca in acest moment nu functioneaza filierele de produs, care ar putea duce la reducerea preturilor la alimente.

In ceea ce priveste pietele invadate de produse alimentare de import, ministrul Agriculturii sustine ca acest lucru tine de administratiile locale, dar a admis ca in acest domeniu este o evaziune fiscala comparabila cu cea de pe piata graului si a produselor de panificatie. 

#valeriu tabara, #preturi, #produse, #magazin , #Italia