Romanii din Italia se pot informa despre costurile transferurilor bancare din Italia

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 16:55
1055 citiri
Romanii din Italia se pot informa despre costurile transferurilor bancare din Italia

Cetatenii romani aflati in Italia au posibilitatea ca, incepand de vineri, sa acceseze, direct de pe site-ul MAE, un portal realizat de Ministerul italian de Externe, care permite compararea costurilor diferitilor operatori din domeniul transferurilor de bani din Italia catre alte tari, informeaza NewsIn.

Portalul a fost lansat de Ministerul italian al Afacerilor Externe, la Roma, la sfarsitul anului 2009, cu sprijinul unor parteneri din mediul public si privat.

"Aceasta initiativa este destinata stimularii operatorilor de piata pentru imbunatatirea ofertelor financiare adresate imigrantilor si pentru asigurarea unei mai mari transparente a serviciilor diferitilor operatori din domeniu", explica Ministerul roman de Externe.

In opinia MAE, portalul reprezinta un instrument util pentru informarea cetatenilor romani din Italia asupra costurilor practicate de diferiti operatori.

Romania se situeaza pe locul al doilea, dupa China, in ceea ce priveste volumul transferurilor de bani din aceasta tara, reprezentand 12% din totalul transferurilor inregistrate oficial in Italia. 

 

#bancar, #italia, #romanii, #site, #transfer , #Italia