Romanii din Italia, impozitati pe imobilele de acasa

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 21:50
4153 citiri
Romanii din Italia, impozitati pe imobilele de acasa

Romanii cu rezidenta in Italia vor avea de platit un impozit suplimentar catre statul italian pentru proprietatile imobiliare pe care le detin in Romania, conform unor modificari ale Codului Fiscal decise de guvernul de la Roma la sfarsitul anului trecut, in cadrul pachetului de austeritate.

Guvernul condus de Mario Monti a decis sa introduca asa-numitul "impozit pe valoarea imobilelor din strainatate" pentru toti cei care au rezidenta in Italia, inclusiv cetateni straini. Astfel, si romanii care muncesc in Italia si au drept de rezidenta acolo vor trebui sa plateasca statului italian pentru casa pe care, eventual, o au cumparata in Romania.

Impozitul este de 0,76% din pretul cu care au cumparat locuinta din Romania, din care se va scadea impozitul platit statului roman. Daca actul de proprietate asupra casei nu indica un pret de achizitie, se va lua ca referinta "valoarea de piata din locul in care este situat imobilul".

Taxa ii afecteaza pe toti proprietarii rezidenti in Italia, indiferent de folosinta pe care o are imobilul.

Oficial, in Italia muncesc aproximativ 350.000 de romani, iar de la 1 ianuarie 2012 guvernul de la Roma a liberalizat complet piata muncii pentru romani.

Cei care vor obiecta ca, practic, prin noua taxa impusa de autoritatile italiene se practica o dubla impozitare a proprietatii li se va raspunde ca este prevazuta acea deducere a impozitului pe locuinta platit in tara de origine, scrie presa de limba romana din Peninsula.

#impozit proprietate Italia, #impozit imobile strainatate, #romani italia , #Italia