Romania si Italia isi unesc fortele in vederea unei directive europene generale pentru turism

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 20:41
879 citiri

Ministrul turismului Ovidiu Silaghi a declarat, miercuri, ca Romania si Italia pregatesc o directiva europeana generala pentru turism, pe care vor sa o treaca in subordinea unui comisar european sau chiar sa propuna infiintarea unui post de comisar european pentru turism.

Pana la inceputul lunii septembrie urmeaza sa se infiinteze o comisie formata din zece specialisti romani si italieni, care vor lucra la redactarea proiectului la Bucuresti.

Oficialul roman a spus ca deocamdata nu s-a stabilit exact ce ar trebui sa contina documentul respectiv. "Abia am stabilit termenii colaborarii. Urmeaza ca pana in luna septembrie fiecare tara sa desemneze cate cinci specialisti, iar apoi acestia vor trece la lucru", a declarat Ovidiu Silaghi. Ministrul a adaugat ca din partea Romaniei vor face parte din comisie reprezentanti ai Ministerului si ai Asociatiei Nationale pentru Agentiilor de Turism (ANAT).

Aceasta initiativa apartine Ministerului roman pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale si Ministerului italian pentru Cultura si Turism, precum si uneia din cele mai mari confederatii patronale din Italia, Confindustria, care activeaza in mai multe domenii, inclusiv in turism.

Ovidiu Silaghi a adaugat ca lucrarile comisiei se vor desfasura la Bucuresti, urmand ca acordul sa fie semnat la Roma.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)