Randamentele la bondurile italiene pe 10 ani au ajuns la cel mai scazut nivel din octombrie 2010

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 14:29
1200 citiri
Randamentele la bondurile italiene pe 10 ani au ajuns la cel mai scazut nivel din octombrie 2010

Costurile datoriei Italiei pe zece ani au ajuns luni la cel mai scazut nivel din octombrie 2010 si pana in prezent, investitorii salutand formarea noului Guvern.

Luni dimineata, randamentele obligatiunilor guvernamentale italiene pe zece ani au scazut la 3,94%, cel mai semnificativ declin din octombrie 2010, dupa ce in martie Trezoreria a platit randamente de 4,66% pentru bonduri pe zece ani. Trezoreria a reusit sa vanda bonduri de trei miliarde de euro (2,29 miliarde de dolari), transmit AFP si Reuters.

De asemenea, Trezoreria a emis obligatiuni in valoare de trei miliarde de euro (2,29 miliarde de dolari), cu scadenta in 2018, platind un randament de 2,84%, fata de 3,65% in martie.

Indicele FTSE MIB al bursei de la Milano a deschis luni in crestere solida, datorita aprecierii actiunilor bancilor si a grupului Mediaset detinut de Silvio Berlusconi. Totusi, agentia de evaluare financiara Moody's apreciaza ca Italia ar putea fi nevoita, la un moment dat, sa solicite asistenta financiara, in pofida evitarii crizei imediate si a formarii noului Guvern.

"Inca nu putem exclude ca Italia va sfarsi prin a cere ajutor de la Banca Centrala Europeana si Mecanismul European de Stabilitate", a declarat analistul Moody's Dietmar Hornung, pentru publicatia italiana "La Repubblica". "Va trebui sa verificam angajamentul noului Guvern si capacitatea sa de a adopta reformele structurale masive de care are nevoie tara pentru a-si imbunatati solvabilitatea. Situatia ramane dificila in prezent", a afirmat analistul citat.

Noul Executiv italian, condus de Enrico Letta, reprezentant al stangii moderate, a depus juramantul duminica, la Palatul Quirinale de la Roma, sediul presedintiei Republicii. Este primul Executiv italian, din anul 1947, care reuneste politicieni de dreapta si de stanga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#randamente obligatiuni Italia, #costuri datorie Italia, #asistenta financiara Italia, #prognoza Moodys Italia , #Italia