Planul de austeritate al lui Monti primeste aprobarea finala

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 17:02
1121 citiri
Planul de austeritate al lui Monti primeste aprobarea finala

Pachetul de masuri de austeritate propus de premierul italian Mario Monti a fost adoptat in Parlament si a primit ultimul vot de incredere. Parlamentarii au votat masurile propuse de Monti, in conditiile in care Italia se lupta cu cresterea datoriilor de stat.

Italia va trebui sa ramburseze anul viitor 53 de miliarde de euro si incearca din rasputeri sa limiteze costul imprumuturilor. Senatul italian a votat planul lui Monti cu 257 de voturi impotriva 41 de voturi. Pachetul prevede economii de 30 de miliarde euro, scrie Bloomberg.

Pachetul legislativ, numit de Monti "Decretul Salvati Italia" este cel de-al treilea plan de austeritate al natiunii in luna iunie si a fost adoptat de Camera Deputatilor saptmana trecut cu 402 voturi contra 75.

""Credibilitatea tarii noastre este esentiala pentru a depasi criza, asa cum este, de asemenea, esential pentru economia noastra sa revina la crestere economica", a declarat Monti senatorilor, inainte de vot.

Printre masurile incluse in plan se numara: reducerea pensiilor, o taxa aplicata proprietarilor care au o a doua locuinta inregistrata si o penalizari mai mari pentru evaziunea fiscala. Italia are, in total, datorii de 440 miliarde de euro, care ar putea arunca statul italian intr-un nou val de recesiune.

#Mario Monti premier Italia, #Mario Monti buget austeritate, #Mario Monti premier , #Italia