Optimismul revine pe piete: Italia a imprumutat 7,5 miliarde euro la dobanzi mici

Joi, 12 Iulie 2012, ora 16:14
1074 citiri
Optimismul revine pe piete: Italia a imprumutat 7,5 miliarde euro la dobanzi mici

Italia a imprumutat joi 7,5 miliarde euro la dobanzi in scadere puternica, datorita optimismului ca liderii europeni iau masuri semnificative spre solutionarea crizei datoriilor de stat.

Trezoreria de la Roma a vandut titluri cu maturitatea la un an, cu un randament de 2,697%, in coborare de la 3,972% in urma cu o luna.

Rata de suprasubscriere a ofertei a fost de 1,55 ori.

Randamentul de referinta al obligatiunilor statului italian cu maturitatea la zece ani a scazut joi pe piata secundara cu patru puncte de baza, la 5,7%, restrangand diferenta fata de dobanda la care se imprumuta Germania la 452,6 puncte de baza, sau 4,526 puncte procentuale.

Vineri, Italia a programat o runda de finantare de 5,25 miliarde euro prin titluri cu maturitati mai indelungate.

Premierul Mario Monti incearca sa-i convinga pe liderii europeni sa extinda prerogativele Mecanismului European de Stabilitate astfel incat fondul sa poata cumpara de pe piata obligatiunile statelor care isi respecta angajamentele fiscale, pentru a le reduce costurile de finantare.

Monti este increzator ca Italia nu va avea nevoie de un acord de finantare externa, potrivit declaratiilor recente ale premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#italia obligatiuni, #obligatiuni Italia vanzare, #criza datoriilor de stat , #Italia