Monti va anunta masurile de austeritate ale Italiei

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 10:03
1147 citiri
Monti va anunta masurile de austeritate ale Italiei

Noul prim ministru al Italiei, Mario Monti, se pregateste de anuntarea noului plan de austeritate pe care il va sustine alaturi de guvernul nou format. Monti urmeaza sa isi prezinte planul in fata senatului inainte sa fie supus unui vot de incredere.

Monti, care a prezentat un cabinet de tehnocrati, nu a dat detalii despre masurile pe care doreste sa le ia, dar analistii se asteapta ca el sa urmeze indicatiile Uniunii Europene, scrie BBC.

Miercuri, randamentul obligatiunilor Italiei a scazut sub pragul critic de 7%, nivelul la care Grecia, Portugalia si Irlanda au fost fortate sa accepte ajutorul FMI, dupa ce BCE a intervenit si a inceput sa cumpere bonduri italiene.

Monti, fost comisar european, si-a depus juramantul miercuri pentru a conduce un super-minister. El a decis sa preia personal Ministerul Finantelor, decizie salutata de Jean-Claude Juncker, seful Eurogroup, care considera ca Monti este omul potrivit pentru misiunea sa.

Intregul guvern instituit de miercuri este format din tehnocrati, niciun politician necandu-si loc intre numitii lui Monti.

#Mario Monti plan austeritate, #Mario Monti Italia plan criza, #Italia plan austeritate , #Italia