Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Monti: Europa nu are niciun motiv sa se teama de colapsul economic al Italiei

Monti: Europa nu are niciun motiv sa se teama de colapsul economic al Italiei


Europa "nu are niciun motiv sa se teama de Italia" care "si-a facut tema" in ceea ce priveste bugetul, a estimat presedintele Consiliului italian Mario Monti.

"Italienii au acceptat cu un calm britanic masurile foarte grele care le-au fost impuse (...) Au inteles ca aceste constrangeri europene sunt impuse pentru binele generatilor viitoare. Toti analistii sunt de acord ca Italia si-a facut temele", a declarat Monti pentru editia de joi a cotidianului parizian Le Figaro.

"Dispunem de o materie prima foarte rara in Europa, un consens de fond al opiniei publice in favoarea integrarii europene", apreciaza acesta.

"Pentru moment, Italia ramane victima riscului <>. Acest risc trebuie eliminat", a adaugat Monti care apreciaza nivelul actual al Fondului european de stabilitate financiara (FESF) "foarte nesatisfacator".

Monti se arata "convins ca intreaga Europa poate gasi avantaje semnificative in termeni de crestere printr-o continua integrare reala".

"Tarile din zona euro s-au concentrat asupra uniunii monetare abandonand uniunea economica. Aceasta din urma implica formarea unei veritabile piete libere, extinsa la toate sectoarele", apreciaza acesta.

Monti va apara aceste idei si in cadrul intalnirii de vineri la Paris cu presedintele Nicolas Sarkozy si omologul sau Francois Fillon.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 955 ori