"Masterpiece", primul reality show din lume dedicat literaturii

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 20:22
1277 citiri
"Masterpiece", primul reality show din lume dedicat literaturii

"Masterpiece", o emisiune-concurs dedicata talentelor literare, difuzata de postul de televiziune italian RAI3, este primul reality show din lume dedicat literaturii, castigatorul fiind premiat la final cu publicarea romanului in 100.000 de exemplare, informeaza lexpress.fr.

In primul episod al concursului, difuzat duminica seara, publicul a facut cunostinta cu primii 12 candidati selectati in prima etapa.

Aproximativ 5.000 de manuscrise au fost trimise in decurs de o luna postului de televiziune, care a retinut dintre acestea doar 70, scrise de autori cu profiluri extrem de diferite, cum ar fi un adolescent, un chelner, o persoana cu handicap, un pensionar, iar la final au ramas doar 12 candidati.

Fiecare scriitor aspirant va trebui la inceput sa prezinte proiectul romanului in fata membrilor juriului, format din scriitorul Giancarlo De Cataldo, autorul cartii "Romanzo criminale" - ecranizat de Michele Placido ("O poveste cu criminali", 2006) -, precum si din scriitorii Andrea de Carlo si Taiye Selasi.

Textele, scrise in direct, vor putea fi vazute de telespectatori pe masura ce sunt redactate.

Reality show-ul va avea doua etape diferite: cea a selectiei propriu-zise si cea a alegerii castigatorului, care va fi transmisa in februarie, potrivit tvblog.it.

Organizatorii emisiunii "Masterpiece", compania Fremantle, spera ca programul sa "promoveze meseria putin cunoscuta de scriitor" si sa stimuleze lectura, intr-o tara unde doar 46% dintre locuitori declara ca au citit cel putin o carte in anul 2012.

Romanul castigator al concursului "Masterpiece" va fi publicat in luna mai 2014, la editura Bompiani, si va fi prezentat la Salonul International al Cartii de la Torino.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reality show literatura, #Masterpiece reality show, #scriitori Masterpiece , #Italia