Mario Monti vrea sa demisioneze de la sefia guvernului italian, din cauza lui Berlusconi

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 10:20
1377 citiri
Mario Monti vrea sa demisioneze de la sefia guvernului italian, din cauza lui Berlusconi

Presedintele Consiliului italian de Ministri Mario Monti i-a transmis sambata presedintelui Giorgio Napolitano ca intentioneaza sa isi prezinte demisia, a anuntat Palatul Quirinal, sediul presedintiei Republicii, intr-un comunicat.

Monti "nu considera posibil sa isi continue mandatul si si-a manifestat, ca atare, intentia de a isi prezenta demisia", se arata in comunicat, care apare in urma anuntului lui Silvio Berlusconi potrivit caruia va candida in cadrul viitoarelor alegeri legislative, la inceputul lui 2013.

Seful Guvernului a discutat timp de peste o ora, sambata seara, cu presedintele italian.

Monti "va verifica cat mai rapid posibil" daca forte politice care nu inteleg sa isi asume responsabilitatea "unei crize politice cu consecinte mai grave, inclusiv la nivel european", sunt pregatite sa "contribuie la aprobarea legii stabilitatii bugetare intr-un termen scurt", se arata in comunicat.

"Imediat dupa aceea, presedintele Consiliului (de Ministri) va actiona astfel incat, odata ce Consiliul de Ministri va fi inteles, sa isi anunte in mod oficial demisia irevocabila si sa i-o inmaneze sefului statului", adauga presedintia in acest text.

Fostul premier Silvio Berlusconi, in varsta de 76 de ani, a creat o surpriza sambata, anuntand ca intentioneaza sa candideze din partea formatiunilor de centru-dreapta in alegerile legislative din 2013, care ar urma sa aiba loc in martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Mario Monti, #mario monti italia, #Mario Monti Silvio Berlusconi , #Italia