Mario Monti: Sicilia ar putea intra in faliment

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 09:31
1419 citiri
Mario Monti: Sicilia ar putea intra in faliment

Premierul italian Mario Monti si-a exprimat marti "profunda ingrijorare" ca Sicilia, regiunea autonoma a Italiei, ar putea intra in curand in faliment.

Grupuri de afaceri italiene, sindicatele si politicienii sunt avertizati de peste o saptamana ca Sicilia ar putea deveni "Grecia Italiei" dupa multi ani de proasta administratie financiara, iesita recent la lumina, informeaza Associated Press.

In mass-media italiana au aparut informatii ca guvernul Siciliei are datorii de cinci miliarde de euro (6,14 miliarde de dolari) si ca in curand se va afla in imposibilitatea de a plati salariile si pensiile.

Potrivit unui comunicat publicat de biroul premierului, Monti i-a trimis o scrisoare marti presedintelui regional sicilian, Raffaele Lombardo, pentru a obtine confirmarea ca el va demisiona dupa cum a promis pe 31 iulie. Acesta din urma a confirmat ca va demisiona.

Comunicatul este neobisnuit, avand in vedere autonomia Siciliei fata de guvernul central de la Roma, si reflecta preocuparea crescanda a lui Monti.

Monti si Lombardo urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare.

#Sicilia faliment, #Mario Monti faliment Sicilia, #Mario Monti situatie Sicilia, #Sicilia datorii , #Italia