Mario Monti are sustinerea SUA privind masurile de austeritate

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 13:53
979 citiri
Mario Monti are sustinerea SUA privind masurile de austeritate

Premierul italian Mario Monti a primit joi, in marja unei intalniri cu secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, sustinerea Washingtonului pentru masuri de austeritate vizand evitarea intrarii Italiei in incapacitate de plata.

"Exprim sustinerea mea si pe cea a presedintelui Obama pentru premierul vostru si pentru reformele economice ale guvernului sau", a spus Geithner dupa reuniunea de la Milano.

Monti a precizat ca a acceptat o invitatie la Casa Alba, luna viitoare.

Premierul italian, care conduce un guvern de uniune nationala format din tehnocrati, este supus la presiuni sa lupte impotriva datoriei publice de 1.900 de miliarde de euro.

Insa Geithner a dat asigurari ca fostul comisar european "are multa credibilitate, nu numai in Europa si la Washington, ci in intreaga lume".

Saptamana aceasta, guvernul Monti a introdus un pachet de austeritate in valoare de 24 miliarde de euro, necesar pentru a salva tara de faliment. O intrare in incapacitate de plata a Italiei ar ameninta intreaga Zona euro.

Geithner a mers la Milano in cadrul unui turneu european menit sa exercite presiuni asupra liderilor UE sa rezolve criza datoriilor suverane.

#Mario Monti austeritate, #sustinere SUA Mario Monti, #plan austeritate italia , #Italia