Manifestatie la Roma impotriva austeritatii bugetare

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 11:59
1861 citiri
Manifestatie la Roma impotriva austeritatii bugetare

Mii de functionari publici italieni au participat vineri la un miting impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului Monti, blocand circulatia in centrul Romei si determinand inchiderea unor obiective turistice, intre care Colosseumul, relateaza AFP.

Manifestatia, care s-a derulat intr-o atmosfera prietenoasa, la indemnul a doua dintre cele trei sindicate principale, urmarea sa protesteze fata de reducerile anuntate in administratia publica, dar care inca nu au fost stabilite definitiv, pentru a redresa bugetul Italiei.

"Problema principala este ca se urmeaza astazi logica reducerilor in linie, fara sa atentioneze serviciile publice", a denuntat Susanna Camusso, lidera a CGIL, principala confederatie sindicala apropiata stangii.

"Intr-un moment atat de dificil, nu ne aflam in fata unei operatiuni care vizeaza masuri de austeritate, sa elimine risipele, dar pentru a nu stiu cata oara este vorba de reduceri care au importante consecinte asupra serviciilor publice si cetatenilor", a adaugat Camusso.

Liceeni si studenti au participat, de asemenea, la manifestatie pentru a prostesta fata de o crestere prevazuta a taxelor de inscriere la universitati.

Potrivit organizatorilor, 30.000 de persoane in total au participat la cortegiu, care a fost urmat indeaproape de catre un impozant dispozitiv politienesc.

Ministrul Administratiei Publice, Filippo Patroni Griffi, a subliniat ca masurile de austeritate in acest sector sunt inca studiate si va trebui sa se astepte pana la 31 octombrie pentru a sti "daca vor avea loc si cate plecari vor exista" in randul membrilor administratiei publice.

"Aceste plecari ar putea fi girate in forme diverse: de pre-pensionare, de reclasificare in alte institutii, etc...", a adaugat el.

#manifestatii austeritate Italia, #manifestatii criza economie Italia , #Italia