Italia vrea sa reduca evaziunea printr-o loterie cu chitante

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 22:11
1607 citiri
Italia vrea sa reduca evaziunea printr-o loterie cu chitante

Guvernul italian are in vedere introducerea unei loterii cu chitantele emise clientilor de catre comercianti pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale, masura aplicata deja in China, relateaza duminica presa italiana, citata de AFP.

Potrivit unui proiect de amendament la legea bugetului, acest sistem ii va constrange pe comercianti sa dea clientilor in mod sistematic chitante pentru cumparaturile acestora.

Astfel, chitantele vor contine tichete razuibile, care vor intra intr-un sistem de extrageri cu castiguri in bani.

"Nimeni nu va renunta la posibilitatea de a castiga bani si, indirect, aceasta va duce la o restrangere a evaziunii fiscale", relateaza cotidianul Corriere della sera.

"In China, aceasta masura este considerata deja ca fiind unul din cele mai bune instrumente de lupta impotriva evaziunii fiscale", completeaza publicatia La Stampa.

Potrivit guvernatorului bancii centrale a Italiei, Mario Draghi, economia subterana reprezinta peste 15% din produsul intern brut (PIB) al tarii, cel mai inalt nivel din vestul Europei.

Jocurile de noroc cele mai populare in Italia sunt pokerul video (70%), jocurile cu tichete razuibile (20%) si loteria (10%), potrivit unui studiu al Centrului National de Cercetare din Pisa, publicat in 2007. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#italia, #loterie, #evaziune , #Italia