Italia strange buzunarele

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 09:46
1145 citiri
Italia strange buzunarele

Guvernul italian al lui Mario Monti a adoptat in noaptea de joi spre vineri o serie de masuri ce vor permite reducerea cheltuielilor publice cu 4,5 miliarde de euro incepand din 2012 si cu peste zece miliarde de euro atat in 2013, cat si in 2014.

Decretul stipuleaza economii de 4,5 miliarde de euro in 2012, urmate de 10,5 miliarde de euro in 2013 si 11 miliarde de euro in 2014, potrivit lui Mario Monti.

Guvernul a adoptat deja la sfarsitul lunii aprilie un decret-lege ce decide principiul reducerii cheltuielilor cu 4,2 miliarde de euro in 2012, iar documentul adoptat in cursul noptii vine sa completeze cu masuri concrete acest text anterior si largeste orizontul de timp pentru urmatorii doi ani.

O mare parte din aceste reduceri de cheltuieli vizeaza sanatatea si administratia publica, a precizat Monti.

Potrivit viceministrului economiei, Vittorio Grilli, administratia publica va fi redusa cu 20% din totalul de manageri si 10% din totalul fortei de munca, dupa modelul a ceea ce a fost recent decis pentru presedintia Consiliului de Ministri si Ministerul Economiei si Finantelor, un portofoliu detinut de asemenea de Monti.

Grilli a anuntat de asemenea o reducere in 2012 de 50% a costurilor pentru masinile oficiale comparativ cu anul precedent si injumatatirea numarului de provincii italiene.

Consiliul de Ministri a inceput in jurul orei 16.00 GMT si s-a terminat in jur de 23.00 GMT, semn al dificultatii pentru executiv de a gasi domeniile unde reducerile bugetare ar fi eficiente fara a afecta peste masura serviciile populatiei, ca sanatatea sau educatia, noteaza AFP.

#Italia cheltuieli publice, #Italia reducere cheltuieli publice, #Italia administratie publica , #Italia