Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Italia rateaza tinta. Titlurile de stat vandute insumeaza 7,02 miliarde euro

Italia rateaza tinta. Titlurile de stat vandute insumeaza 7,02 miliarde euro


Italia a vandut titluri de stat pe termen mediu si lung in valoare de 7,02 miliarde de euro, ratand tinta de 8,5 miliarde, in contextul in care costul de creditare al tarii a scazut odata cu ultima vanzare de obligatiuni a anului.

Vanzarea, care urmarea strangerea a 8,5 miliarde euro, vine la o zi dupa ce Italia a vandut obligatiuni pe termen scurt in valoare de 9 miliarde euro. Astfel, Trezoreria din Roma a vandut titluri cu maturizare in 2014 in valoare de 2,5 miliarde euro, titluri cu maturizare in 2022 in valoare de 2,5 miliarde euro si titluri cu maturizare in 2021 in valoare de 2 miliarde euro, scrie Bloomberg.

"Nu e un rezultat prost, cererea mentinandu-se", a declarat Nicholas Spiro, directorul Spiro Sovereign Strategy din Londra. Cu toate acestea, el considera ca presiunea de pe piete nu va scade, iar, in ciuda faptului ca imprumuturile pe trei ani acordate de BCE bancilor europene au ajutat Italia, grijile privind stabilitatea tarii nu au disparut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1083 ori