Italia: Nu avem nevoie de ajutor financiar in acest moment

Luni, 06 August 2012, ora 12:10
1484 citiri
Italia: Nu avem nevoie de ajutor financiar in acest moment

Guvernatorul Bancii Centrale a Italiei, Ignazio Visco, a declarat ca "in acest moment" nu este necesar ca tara sa solicite ajutor de la fondurile europene, pentru a contracara costurile ridicate de finantare.

Daca Italia va avea nevoie in viitor de ajutor financiar va depinde de modul in care pietele vor fi convinse ca tara a inregistrat progrese in depasirea crizei financiare, tine sub control cheltuielile publice si elimina obstacolele in calea cresterii.

Intr-un interviu acordat publicatiei italiene "La Repubblica", Visco a estimat ca anul viitor cresterea economiei italiene va fi destul de modesta.

Separat, un oficial guvernamental de rang inalt, Antonio Catricala, a declarat publicatiei italiene "Corriere della Sera" ca Italia va fi perceputa ca "dezechilibrata" daca va solicita ajutor financiar inaintea Spaniei, deoarece finantele publice italiene sunt mult mai solide decat cele ale multor state.

Antonio Catricala a cerut reducerea impozitelor pentru familii si mediul de afaceri si imbunatatirea productiei.

Luna trecuta, Banca Centrala a Italiei si-a revizuit, in scadere, estimarile privind evolutia economiei italiene in acest an pana la o scadere a Produsului Intern Brut de 2%, fata de o scadere de 1,5% cat estima la inceputul anului. De asemenea, Banca Italiei a estimat ca rata somajului va continua sa creasca la peste 11% anul viitor de la 10,1% in prezent.

Italia: Rata somajului a atins un nivel record de 10%

Datoria publica a Italiei a urcat la 120,1% din PIB in 2011 si ar urma sa ajunga la 123,4% din PIB anul acesta, a anuntat guvernul in aprilie.

Analistii avertizeaza ca Italia, a treia mare economie a zonei euro, ar putea avea nevoie de asistenta financiara, din cauza cresterii costurilor sale de creditare si a adancirii crizei din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Italia ajutor financiar, #Italia criza financiara, #italia datorie publica, #Italia crestere economica 2013 , #Italia