Italia lupta impotriva evaziunii fiscale cu Venitometrul

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 11:46
1270 citiri
Italia lupta impotriva evaziunii fiscale cu Venitometrul

Un milion de italieni declara venituri zero. Cheltuielile trebuie sa fie insa in concordanta cu veniturile. Pentru a depista evazionistii, agentia de venituri din Italia va folosi instrumente ca "Redditometro" (Venitometrul) si "Redditest"(Venitotestul).

"Daca cineva a facut evaziune fiscala si a cheltuit o gramada de bani, persoana respectiva stie ca acum il putem controla", a declarat Attilio Befera, director al Agenzia delle entrate (Agentia pentru Venituri), scrie Agerpres.

Este vorba de instrumente fundamentale, cu ajutorul carora, pe viitor se va incerca sa se combata si sa se previna evaziunea fiscala.

"Nu ne intereseaza ceea ce cumpara oamenii - a subliniat Befera. Pot fi barci sau tomate, lucrul fundamental este ca ceea ce vor cheltui, fapt ce va fi constatat in mod corespunzator, sa fie in perfecta concordanta cu declaratia de venit".

Pentru aceasta, "Agentia pentru Venituri" a prevazut un esantion bogat - 100 de articole distincte, care merg de la achizitiile de bunuri de folosinta indelungata la transport, de la locuinta la energie, continuand cu sanatatea si timpul liber.

#evaziune fiscala italia, #Italia masuri evaziune fiscala, #despistare evaziune fiscala , #Italia