Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch: Italia trebuie sa se concentreze pe crestere

Fitch: Italia trebuie sa se concentreze pe crestere

Italia ar trebui sa se concentreze in acest an mai mult pe asigurarea cresterii economice, decat sa adopte masuri suplimentare de reducere a deficitului bugetar, a declarat Davis Riley, analist la Fitch Ratings.

Fitch a retrogradat saptamana trecuta ratingul Italiei cu doua trepte, la nivelul A-minus.

"Austeritatea fiscala, avand in vedere situatia in care se afla Italia, nu va fi probabil credibila si fezabila. Ar trebui sa se concentreze mai mult pe potentialul de crestere", a spus Riley la o conferinta, adaugand ca evolutia economiei italiene este esentiala pentru succesul zonei euro.

El a avertizat ca datoria publica a Italiei va deveni nesustenabila daca cresterea economica va fi aproape zero, iar spread-ul obligatiunilor italiene fata de cele germane va depasi patru puncte procentuale.

"Daca spread-ul va scadea sub doua puncte procentuale, sau sub 1,5 puncte, atunci datoriile vor fi sustenabile", a apreciat Riley.

Spread-ul obligatiunilor italiene pe termen de 10 ani fata de cele germane a evoluat miercuri in jurul valorii de 3,87 puncte procentuale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1047 ori