Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doar randamentul bondurilor va convinge Italia si Spania sa ceara plan de salvare

Doar randamentul bondurilor va convinge Italia si Spania sa ceara plan de salvare


Italia si Spania nu vor accesa un plan de salvare european in cazul in care randamentul bondurilor celor doua tari se va mentine redus, a declarat Gianfranco Pollio, adjunctul Ministrului de Finante italian.

Oficialul italian considera ca un plan de salvare ar supune tarile la conditii mult prea dure, pe care nici un guvern nu le-ar accepta in mod obisnuit, conform Bloomberg.

Daca insa randamentului obligatiunilor emise ar creste prea mult pentru a se imprumuta in continuare de pe piata, planurile de salvare ar ramane singura solutie.

Randamentul bondurilor a scazut insa cu peste 1%, atat in Italia, cat si in Spania, dupa ce Mario Draghi, Presedintele Bancii Centrale Europene, a anuntat in august ca BCE va rascumpara datoria celor doua tari in caz de nevoie.

Acest anunt vine chiar inaintea intalnirii pe care Mario Monti si Mariano Rajoy, prim-ministrii celor doua mari economii din sudul Europei, o vor avea la Roma vineri la pranz.

Spania atrage de pe piete 4,8 mld. de euro, la cel mai mic randament din ianuarie

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1316 ori