Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Costurile de finantare pe zece ani platite de Italia au urcat la 5,84%

Costurile de finantare pe zece ani platite de Italia au urcat la 5,84%


Italia a imprumutat vineri 5,95 miliarde euro printr-o emisiune de obligatiuni cu maturitatea la zece ani, costurile de finantare urcand puternic, cu 0,6 puncte procentuale, la 5,84%, din cauza temerilor investitorilor privind criza datoriilor de stat, accentuate de retrogradarea Spaniei.

Trezoreria italiana stabilise ca tinta atragerea unei sume intre 3,75 miliarde euro si 6,25 miliarde euro, astfel ca finantarea obtinuta este aproape de plafonul intervalului tintit, noteaza Reuters.

Analistii considera ca statul a largit intervalul si a coborat pragul minim pentru a se asigura ca operatiunea va fi incheiata cu succes chiar si in conditii de cerere slaba, pe fondul volatilitatii ridicate a pietelor din zona euro.

In martie, la cea mai recenta emisiune precedenta de obligatiuni cu maturitatea la zece ani, Italia a platit un randament de 5,24%.

Oferta de la licitatia de vineri a fost suprasubscrisa de 1,48 ori, in scadere de la 1,65 in martie.

Italia a mai emis vineri obligatiuni cu maturitatea in 2017, al caror randament a urcat de la 4,18% la 4,86%. Oferta de titluri la cinci ani a fost suprasubscrisa de 1,34 ori, fata de 1,65 in martie.

Randamentele la cinci si zece ani suportate de Italia au ajuns astfel la cel mai ridicat nivel din ianuarie, recuperand practic scaderile inregistrate in februarie si martie, datorate injectiilor de lichiditate efectuate de Banca Centrala Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 954 ori