CB Richard Ellis isi extinde capacitatea serviciilor de retail

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 12:18
1359 citiri
CB Richard Ellis isi extinde capacitatea serviciilor de retail

CB Richard Ellis a achizitonat compania Espansione Commerciale (Espansione), liderul de piata in inchirierea centrelor comerciale si in managementul imobiliar din Italia cu scopul de a-si extinde capacitatea serviciilor intrenationale de retail.

"Achizitionarea celor de la Espansione Commerciale extinde capacitatea serviciilor intrenationale de retail a CB Richard Ellis si pozitioneaza compania pe locul intai in randul furnizorilor de servicii comerciale imobiliare din Italia, care este cea de-a patra piata comerciala imobiliara din Europa", se arata intr-un comunicat al companiei.


Espansione a fost fondata in 1986 de directorul managerial Mario Taccini. Compania administreaza aproximativ 50 de centre comerciale in Italia si domina sectorul inchirierilor de centre comerciale sial serviciilor de management imobiliar cu o cota de piata de 15%. Espansione are birouri in Modena, Milano si Roma cu aproximativ 110 angajati, care includ si 50 de manageri de centre comerciale.


"Aceasta achizitie influenteaza benefic afacerea noastra la toate nivelurile. Ne ofera o pozitie de lider pe piata europeana, un aspect de importanta strategica pentru clientii nostri, ne asigura ca afacerea noastra din Italia are un amestec echilibrat de oferte si servicii de consultanta si profesionale si reprezinta un alt pas vital in strategia noastra  de a construi o capacitate de servicii retail de prima clasa in intreaga Europa", a declarat presedintele CB Richard Ellis, EMEA Mike Strong.


Potrivit reprezentantilor companiei, capacitatea retail a CBRE - EMEA s-a dezvoltat semnificativ in ultimii trei ani, beneficiind atat de pe urma cresterii organice, dar si a diverselor achizitii. Acestia sustin ca achizitionarea Espansione este cu atat mai importanta cu cat coincide cu nivelurile inalte continue de interes ale investitorilor institutionali fata de proprietatile retail italiene.


Mai bine de 25% dintre tranzactiile imobiliare care au avut loc in Italia in 2007 au implicat proprietati retail, cu centre comerciale care reprezentau doua treimi din acest tip de activitate. Cresterea centrelor comerciale italiene a fost cea mai puternica din Europa in ultimii trei ani, in acest moment aflandu-se in plina dezvoltare proiecte intinse pe 26,9 de milioane de metri patrati.

"In ciuda mediului financiar extrem de dificil, se preconizeaza ca activele de cea mai inalta calitate precum centrele comerciale isi vor pastra valoarea si vor continua sa starneasca interesul puternic al investitorilor straini", a declarat presedintelele CB Richard Ellis Italia, Alessandro Mazzanti.


CB Richard Ellis Eurisko este una din cele mai mari companii de servicii imobiliare comerciale din Romania. Cu sediul principal in Bucuresti, compania si cei 120 de membri ai echipei sale ofera o gama completa de servicii imobiliare clientilor din intreaga tara. In februarie 2008 Eurisko Consulting a fost achiztionata de CB Richard Ellis Group, Inc.