Basescu: Guvernele de tehnocrati nu asigura iesirea din criza!

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 21:49
1628 citiri
Basescu: Guvernele de tehnocrati nu asigura iesirea din criza!

Italia nu va intra in insolventa, iar guvernele de tehnocrati nu asigura iesirea din criza, a sustinut Traian Basescu, luni seara, intr-o emisiune TV.

Potrivit acestuia, apelarea la guverne de uniune nationala, atat in Italia cat si in Grecia reprezinta o solutie disperata, aplicata in momentul in care partidele politice nu mai au curajul sau nu mai pot sa-si asume trecerea prin criza.

In cazul lui Berlusconi, acesta nu a mai putut sa-si asume raspunderea deoarece pierduse majoritatea, in timp ce Papandreou a ezitat prea mult, este de parere Traian Basescu.

In ceea ce priveste o posibila guvernare tehnocrata, presedintele sustine ca un prim-ministru tehnocrat s-ar descurca foarte greu intrucat are nevoie de sustinerea totala a partidelor politice.

Traian Basescu a mentionat ca si Romania a avut guvernanti tehnocrati, amintindu-i pe Mircea Cosea sau pe Daniel Daianu, dar ca rezultatele acestora in guvernul roman "au fost zero".

"Vreau sa vad un tehnocrat care isi asuma taierea de salarii. Sunt realitati greu de anticipat. Sigur, cand ai un guvern politic vrei unul de tehnocrati, dar sa te fereasca Dumnezeu de esecul tehnocratilor. Politicul are ce sacrifica - votul- tehnocratii nu au nimic de sacrificat", a declarat seful statului in cadrul emisiunii de la TVR1.

Nu cred in insolventa Italiei

De asemenea, presedintele Traian Basescu a afirmat ca nu crede in insolventa Italiei, aceasta avand o economie performanta, mai buna ca a multor state din zona euro. In opinia acestuia, situatia actuala a Italiei se explica prin conjunctura nefericita: datorii mari si "contaminarea" de la statul elen.

In viziunea lui Traian Basescu, o dovada a faptului ca economia Italiei e performanta o reprezinta faptul ca o banca isi permite sa-i ceara statului italian o dobanda de 7,5%.

"In ceea ce priveste Romania, aceasta si-a luat anumite masuri de siguranta, cum ar fi acordul cu FMI si suma de 5 miliarde de euro, pe care statul roman o poate accesa la nevoie", spune Traian Basescu.

In plus, in urma intrevederii de la Berlin dintre presedintele roman si Angela Merkel, aceasta din urma si-a asumat raspunderea de a veghea ca fluxurile de capital catre Romania sa nu se intrerupa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu Italia criza economica, #Basescu criza Europa, #declaratii traian basescu, #criza italia, #guvern tehnocrati traian basescu , #Italia