Barroso are incredere in "stabilitatea politica" a Italiei

Joi, 28 Februarie 2013, ora 10:35
1322 citiri
Barroso are incredere in "stabilitatea politica" a Italiei

Comisia Europeana are incredere in "stabilitatea politica" dupa anuntarea rezultatelor scrutinului legislativ si considera ca economia acestei tari va avea un potential mult mai mare de crestere daca se vor continua reformele deja incepute, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Oficialul UE a facut aceasta declaratie dupa o intalnire cu actualul premier italian, Mario Monti, cu ocazia pregatirii viitorului summit european, ce va avea loc pe 15 si 16 martie la Bruxelles, pe agenda caruia va figura coordonarea politicilor UE in domeniul economic, bugetar si al locurilor de munca.

"Criza inca nu s-a incheiat, iar eforturile nu trebuie abandonate", au atras atentia cei doi lideri politici. "Aceasta implica continuarea eforturilor in ce priveste consolidarea (bugetara) si reforma", cu scopul de "a produce crestere si a ocupa forta de munca si a spori competitivitatea, asigurand in acelasi timp stabilitatea bugetara", au subliniat Barroso si Monti.

Italia se afla de marti in impas politic, in urma alegerilor care i-au oferit stangii majoritatea absoluta in Camera Deputatilor, dar fara nicio majoritate in Senat. Incertitudinea s-a accentuat miercuri, miscarea protestatara a comediantului Beppe Grillo parand sa refuze orice intelegere cu stanga condusa de Pier Luigi Bersani.

Marti, Comisia Europeana i-a cerut Italiei "sa-si onoreze angajamentele" din domeniul bugetar si al reformelor, dand asigurari ca a auzit "mesajul de ingrijorare" trimis de italieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate alegeri Italia, #stabilitate politica Italia, #criza economica Italia , #Italia