AFP: Consiliul Europei se revolta contra "persecutiei" romanilor in Italia

Joi, 08 Noiembrie 2007, ora 11:27
1023 citiri
AFP: Consiliul Europei se revolta contra "persecutiei" romanilor in Italia

AFP (Franta) - Consiliul Europei s-a exprimat miercuri contra oricarei "persecutii" a romanilor, mai ales a tiganilor, in Italia, cerand guvernului italian sa reationeze cu calm si masura.

"Supararea guvernului italian si a populatiei italiene dupa uciderea odioasa a unei italience in apropierea unei gari romane este legitima", a declarat Rene van der Linden, presedinte al Adunarii parlamentare a Consiliului Europei intr-un comunicat.
"Arestarea unui roman suspectat de a fi comis aceasta crima nu ar trebui totusi sa declanseze persecutii fata de compatriotii lui", adauga el.

"Daca guvernul italian are dreptul de a expulza persoane din ratiuni de siguranta publica, asemenea decizii trebuie supuse intotdeauna unei proceduri judiciare si luate intotdeauna cu titlu individual, niciodata colectiv", a subliniat presedintele APCE.

Van der Linden a amintit ca articolul 4 al Protocolului nr. 4 al Conventiei europene a drepturilor omului, ratificat de Italia, interzice in mod expres expulzarile colective de straini.

Responsabilul si-a exprimat de asemenea o "ingrijorare vie" la anuntarea mai multor agresiuni in ultimele zile impotriva romanilor.

"Am speranta ca aceste agresiuni comise in mod vizibil intr-un spirit de represalii vor ramane incidente izolate", a spus el...

Bloombiz

(Sursa: Rador)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.