25.000 de firme din Italia sunt conduse de romani

Luni, 14 Iunie 2010, ora 17:01
2291 citiri
25.000 de firme din Italia sunt conduse de romani

Romanii din Italia conduc 25.000 de firme inregistrate in acesta tara, a declarat Giuseppe Scognamiglio, sef departament relatii institutionale din cadrul grupului UniCredit, precizeaza Mediafax.

"Avem o statistica care arata ca 25.000 de firme din Italia sunt conduse de romani", a spus Scognamiglio.

 

Pe de alta parte, Matteo Ferrazzi, analist in cadrul UniCredit, a aratat ca cea mai puternica prezenta in Europa Centrala si de Est a firmelor italiene se regaseste in Romania.

Astfel, potrivit unui raport al Institutului Italian de Comert International in 2008 erau inregistrate in Romania 1.091 de companii cu capital italian cu cifra de afaceri de peste 2,5 milioane euro, dintr-un total de 3.923 de astfel de societati existente in Europa Centrala si de Est.

La nivel mondial erau inscrise in 2008 un numar de 22.444 de companii italiene cu cifra de afaceri de peste 2,5 milioane euro.

Statistica UniCredit arata ca in Romania existau anul trecut 6.000 de firme italiene active, dintr-un total de 13.616 de firme italiene prezente in Europa Centrala si de Est, in conditiile in care erau inregistrate 25.000 de societati italiene pe piata locala.

Ferrazzi a aratat ca numarul firmelor italiene din Europa Centrala si de Est este de 4,1 ori mai mare decat numarul societatilor italiene care activeaza in China, acestea avand de cinci ori mai multi angajati si o cifra de afaceri de 7,6 ori mai mare.

De altfel, numai in Romania exista mai multe firme italiene inregistrate in comparatie cu China.

Romania consemneaza importuri din Italia reprezentand 60% din importurile operate de China din aceasta tara.

Totodata, Romania exporta catre Italia 20% din valoarea realizata de China in relatia similara.

La nivel regional, importurile Italiei din Europa Centrala si de Est sunt de 2,2 ori mai mari decat cele din China, in timp ce exporturile catre regiune sunt de 6 ori peste cele spre statul asiatic.

Ferrazzi a tinut sa mentioneze ca populatia Chinei este 3,5 ori mai mare comparativ cu cea a Europei Centrale si de Est. 

Analistul UniCredit a mai punctat ca prezenta regiunii in media economica italiana a fost in primele patru luni ale acestui an aproape la jumatate comparativ cu articole care mentionau China, explicand ca, probabil, China este un subiect "mai atractiv" pentru jurnalisti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#firme, #italia, #romani, #unicredit , #Italia