Viata unui geniu: ce nu stiai despre Einstein

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:31
7124 citiri
Viata unui geniu: ce nu stiai despre Einstein

In spatele imaginii batranelului simpatic, plin de viata, care a schimbat pentru totdeauna domeniul fizicii cu a sa "Teorie a relativitatii", se ascund cateva lucruri mai putin cunoscute.

Albert Einstein s-a nascut la Ulm, in Germania anului 1879. Viata tanarului Albert s-a schimbat atunci cand tatal sau, inginer electrician, i-a aratat pentru prima oara o busola.

Einstein a renuntat la scoala, s-a angajat la Polithenica din Zurich, a ajuns sa predea la catreva universitati europene si, in cele din urma, a plecat in Statele Unite, dezamagit de ascensiunea politica fulminanta a unui individ ca Hitler.

In 1939, ii scrie o scrisoare presedintelui Franklin D. Roosevelt, atragandu-i atentia ca nazistii ar putea lucra la bomba atomica si ca americanii ar trebui sa fie primii care sa aiba o astfel de arma.

Iata cateva lucruri mai putin stiute despre viata lui Einstein, potrivit PC Magazine.

S-a nascut cu un cap gigant

Einstein s-a nascut cu o forma anormala a capului. Acest lucru i-a facut pe doctori sa creada ca va fi un copil cu probleme mentale.

Grijile au existat in toata perioada copilariei, devreme ce micul Einstein a avut probleme de vorbire pana la 9 ani.

Einstein, presedinte


Cand primul presedinte al Israelului, Chaim Weizmann, a murit in 1952, premierul i-a oferit postul lui Einstein.

Pentru ca nu era inzestrat cu aptitudini naturale si experienta in functii oficiale, Einstein s-a vazut nevoit sa refuze oferta.

Creierul lui Einstein

Einstein a murit in 1955, la varsta de 76 de ani, dupa ce a refuzat o interventie chirurgicala.

"Vreau sa plec cand trebuie. Nu vreau sa-mi prelungesc viata in mod artificial. Mi-am facut datoria, este timpul sa plec. O s-o fac cu gratie".

La sapte ore dupa decesul sau, creierul i-a fost prelevat de catre doctorul Thomas Harvey, fara aprobare din partea familiei. Motiv pentru care a si ramas fara locul de munca, insa nu si fara valorosul creier.

In 1997, Harvey a vizitat-o pe nepoata lui Einstein, pentru a-i da "materia cenusie". Chiar daca aceasta din urma l-a refuzat, creierul a fost uitat din greseala in casa acesteia.

In cele din urma, creierul lui Einstein a fost dus in laboratorul din Princeton, unde a fost prelevat.

A avut o fiica nelegitima


In 1986, Einstein s-a imprietenit cu Mileva Mari?, una din primele femei care au studiat fizica in Europa.

Prietenia s-a transformat in ceva mai mult si in 1902 se naste Lieserl. Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu aceasta.

Ultimele cuvinte

Inainte ca Einstein sa moara, a soptit ultimele cuvinte la urechea unei asistente.

Din pacate, aceste cuvinte erau in germana, o limba pe care asistena medicala n-o vorbea, astfel ca ultimele cuvinte ale celebrului Einstein au fost pierdute pentru totdeauna.

Probleme de memorie


Unul dintre cei mai inteligenti oameni din istorie nu se deranja pentru lucruri triviale, cum ar fi sa poarte umbrela sau sa isi schimbe hainele.

Einstein nu-si amintea zilele de nastere ale apropiatilor. Intr-o scrisoare catre Mari?, ii transmitea urari cu intarzieri, pentru ca a uitat din nou cand s-a nascut.

#albert eisteing, #bomba atomica, #geniu, #teoria relativitatii, #viata lui einstein , #Israel