Un nou atac informatic loveste Coreea de Sud

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:23
1578 citiri
Un nou atac informatic loveste Coreea de Sud

Cateva zeci de site-uri private sau apartinand unor institutii sud-coreene, inclusiv cel al presedintelui, au fost atacate sambata dupa ce in ajun se inregistrase un atac informatic similar de proportii si mai mari, potrivit NewsIn.

Atacul a constat in accesarea simultana a unui site prin intermediul unui numar mare de asa-zise computere "zombi" (folosite fara stirea proprietarilor lor), scopul fiind supraincarcarea serverelor, care, nemaiputand face fata cererii, afiseaza mesajul "denial of service".

Aproape 30 de site-uri au cazut victime, sambata, unui astfel de atac, in timp ce vineri site-urile a circa 40 de ministere sau agentii guvernamentale sud-coreene nu au putut fi accesate.

Printre site-urile afectate de atacurile de sambata se numara cel al Biroului prezidential, al Ministerului de Externe, Ministerului Apararii, cele ale catorva institutii financiare, precum si cel al fortelor americane din Coreea.

Politia a anuntat ca atacurile au fost initiate de pe 30 de servere din 18 tari sau teritorii, intre care SUA, Israel, Rusia, Hong Kong, Taiwan, Thailanda, Japonia, India, Brazilia si Iran.

In iulie 2009, un atac informatic masiv a blocat 25 de site-uri oficiale in Coreea de Sud si Statele Unite, inclusiv cel al Departamentului de Stat, Casei Albe sau Pentagonului. Expertii americani au exclus insa ipoteza ca aceste atacuri sa fi fost initiate de Coreea de Nord.

#site, #atac informatic.coreea de sud, #institutii sud coreene , #Israel