Israelul va redirectiona 400.000 de turisti din Turcia in Bulgaria

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 09:41
1274 citiri
Israelul va redirectiona 400.000 de turisti din Turcia in Bulgaria

Israelul va redirectiona 400.000 de turisti din Turcia catre Bulgaria, din cauza conflictului din Gaza, a declarat, joi, ministrul israelian pentru probleme sociale, Isaac Herzog, transmite Novinite, precizeaza Mediafax.

"In urma inrautatirii relatiilor cu Turcia, principala destinatie pentru circa 400.000 dintre turistii nostri, Bulgaria va fi in mod natural cea mai buna alternativa", a afirmat Herzog in timpul unei intalniri oficiale cu omologul sau bulgar Totiu Mladenov.

Herzog a facut un apel guvernului bulgar sa faca eforturi pentru promovarea Bulgariei in Israel.

"Sunt multi pensionari din Israel care merg in Grecia si Romania. Ar fi natural ca apoi sa viziteze Bulgaria. Varna este o destinatie turistica foarte populara", a mai spus Herzog, adaugand ca multi israelieni viziteaza si statiuni de schi.

Herzog s-a intalnit cu omologul sau bulgar pentru a discuta cooperarea in domeniul social, urmand sa fie actualizata o conventie semnata in 2009.

Conflictul recent din Gaza, in care un comando isrelian a ocupat o nava care transporta ajutoare pentru palestinieni si a ucis noua cetateni turci a deteriorat relatiile intre Israel si Turcia.

#israel turisti bulgaria promovare destinatie , #Israel