Apartamentul ministrului israelian al Apararii, vandut pentru 7 mil dolari

Luni, 19 Martie 2012, ora 09:58
1245 citiri
Apartamentul ministrului israelian al Apararii, vandut pentru 7 mil dolari

Ministrul israelian al Apararii Ehud Barak si-a vandul apartamentul de lux din Tel Aviv in schimbul sumei de sapte milioane de dolari, obtinand un castig de aproape trei milioane de dolari, a dezvaluit cotidianul economic Globes duminica.

Aceasta dezvaluire, preluata de numeroase alte publicatii si confirmata, potrivit postului militar de radio, de catre Biroul lui Barak, a avut loc in aceeasi zi in care Guvernul a aprobat o serie de masuri destinate luptei impotriva costului ridicat la locuintelor si speculatiilor imobiliare.

Barak a achizitionat acest apartament in 2003.

Manifestanti s-au adunat in fata domiciliului sau, in mai multe randuri, in cursul miscarii sociale de contestare fara precedent care a afectat Israelul vara trecuta, menita sa denunte o importanta scumpire a chiriilor, ministrul Apararii devenind, in opinia lor, un simbol al celor "privilegiati".

Barak a admis, in unele interviuri, ca a comis, "fara indoiala, o eroare de apreciere la achizitionarea unui asemenea apartament".

El a achizitionat o noua locuinta "mai modesta", tot in Tel Aviv, cu o suprafata de 200 de metri patrati, in schimbul unei sume de 2,2 milioane de dolari, a precizat un post privat de televiziune.

#apartament lux ministru Israel, #ministru Israel vanzare apartament , #Israel