Securitatea online este in mainile Irlandei, in 2012

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 09:40
1576 citiri
Securitatea online este in mainile Irlandei, in 2012

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE)este condusa de Irlanda, in 2012, dupa ce, pana acum, Lituania se ocupa de toate problemele vizand securitatea, inclusiv in mediul online.

Dublinul doreste sa se concentreze asupra rezolvarii conflictelor de lunga durata in Europa, in principal in Europa de est si sud-est Kosovo, Georgia, Transnistria, Nagorno-Karabah), precum si asupra libertatii de acces la internet, subliniaza ministrul irlandez de externe Eamon Gilmore (foto), intr-un comunicat, citat de France Presse.

"Lumea se confrunta cu provocari fara precedent in materie de securitate" si, prin urmare, "o cooperare multilaterala, posibila prin intermediul OSCE, este mai necesara ca oricand", mai adauga acesta.

In dosarul privind internetul, seful diplomatiei irlandeze mentioneaza ca "posibilitatile internetului in materie de informare a cetatenilor si in ceea ce priveste sprijinul in luarea unor decizii sunt mai mari ca oricand, dar - din pacate - este de asemenea clar ca libertatea de exprimare pe internet este din ce in ce mai amenintata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OSCE Irlanda, #presedinte OSCE , #Irlanda