Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Kroes : Economia europeana ar fi in haos, fara regulile europene cu privire la ajutoarele de stat

Kroes : Economia europeana ar fi in haos, fara regulile europene cu privire la ajutoarele de stat

Economia europeana s-ar transforma in haos in lipsa regulilor europene cu privire la ajutoarele de stat, a declarat comisarul pentru concurenta Neelie Kroes, respingand cererile de a suspenda aceste reguli in contextul crizei financiare, transmite Reuters. "Daca am suspenda sau abandona politica concurentei, am avea o jungla", a spus comisarul intr-un discurs ferm sustinut la o conferinta de la Bruxelles. "Nu avem nevoie de un Vest salbatic", a spus Kroes, adaugand ca orice suspendare a regulilor de concurenta ar fi "o reteta pentru haos".


Executivul european va emite in curand recomandari cu privire la aplicarea regulilor privind ajutoarele de stat, "oferind statelor membre directii clare de urmat in consolidarea sistemului financiar, atat in avantajul economiei, cat si al contribuabilului", a spus ea.


La Bruxelles exista temeri din ce in ce mai mari ca statele membre ignora regulile eruopene, in special in ceea ce priveste limitele ajutorului de stat pentru sectorul privat, in graba lor de a reactiona la tulburarile de pe piete si de a salva banci.


Comisia a aprobat mai multe planuri de urgenta pentru stabilizarea sistemului financiar, inclusiv pe al Marii Britanii pentru Bradford & Bingley, si planul Danemarcei pentru banci, dar a exprimat ingrijorare cu privire la altele, printre care initiativa irlandeza de a garanta toate depozitele bancare.


Kroes este de parere ca planul irlandez nu are nevoie de modificari esentiale pentru a fi compatibil cu reglementarile europene, iar Dublinul a rezolvat una dintre temerile CE acordand garnatii si activitatilor bancilor straine din Irlanda.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1218 ori