Irlanda - prima poveste de succes din criza europeana in 2013?

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 14:19
1705 citiri
Irlanda - prima poveste de succes din criza europeana in 2013?

Daca perspectivele pentru cea mai mare parte a periferiei zonei euro raman nefavorabile, 2013 prezinta deja semne incurajatoare pentru viitorul Irlandei.

Guvernul de la Dublin ar putea sa finalizeze, pana la sfarsitul acestui an, programul de asistenta financiara externa si sa se bazeze din nou pe propriile forte, noteaza The Economist.

Performanta Irlandei, care a preluat pe 1 ianuarie presedintia rotativa a UE, ar stimula cresterea in intreaga Europa si ar demonstra eficacitatea controversatei retete impuse de Angela Merkel, combinatia de austeritate si reforme structurale, in schimbul ajutorului. De asemenea, ii va incredinta pe alegatorii din centrul Europei, in special pe contribuabilii germani care sunt asteptati la urne in toamna, ca sacrificiul lor financiar nu a fost in van, asa cum pare sa fie in cazul Greciei.

Revenirea Irlandei pe pietele internationale va consolida increderea generala, imbunatatind perceptia cu privire la alte tari aflate in situatii dificile, precum Spania si Portugalia.

Desigur, spre deosebire de alte tari europene coplesite de probleme financiare, povestea Irlandei este una exemplara.

Citeste mai multe despre Irlanda - prima poveste de succes din criza europeana in 2013? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Irlanda economie 2013, #economie zona euro , #Irlanda