Irlanda pregateste un buget de urgenta

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 15:30
1906 citiri
Irlanda pregateste un buget de urgenta

Guvernul Irlandei va inainta Parlamentului un plan bugetar de urgenta in prima saptamana din aprilie, in contextul in care datele oficiale relevate miercuri au aratat o crestere a ratei somajului in februarie pana la un maxim al ultimilor 12 ani, relateaza Reuters.

Premierul Brian Cowen a declarat ca reducerea cheltuielilor si cresterea taxelor sunt necesare dupa cresterea deficitului bugetar in primele doua luni din 2009. Veniturile din taxe au scazut cu aproape 25% in intervalul ianuarie-februarie, in contextul in care economia irlandeza a intrat anul acesta in cea mai severa recesiune din istorie.

Ministrul irlandez de externe, Micheal Martin, a declarat ca guvernul va creste taxelor pe venit in urmatorii ani si va anunta un plan pentru 2010 si 2011, cand va prezenta bugetul de urgenta, al doilea din octombrie 2008.

"Vom anunta planuri detaliate pentru 2010 si 2011, pentru a clarifica ca ne vom confrunta cu o situatie foarte grava in urmatorii trei ani, dar exista o sansa sa depasim aceasta incercare", a spus ministrul. Rata somajului a crescut la 10,4% in februarie, fata de 9,6% luna anterioara.

In acelasi timp, numarul persoanelor care au cerut ajutor social a crescut cu cel mai mare ritm de la colectarea datelor, din 1967. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#buget, #somaj, #taxe , #Irlanda