Guvernul irlandez finanteaza Anglo Irish Bank

Vineri, 29 Mai 2009, ora 16:30
1087 citiri
Guvernul irlandez finanteaza Anglo Irish Bank

Irlanda va injecta pana la 4 miliarde euro in creditorul nationalizat Anglo Irish Bank, dupa ce banca a afisat vineri pierderi record, din cauza deteriorarii portofoliului sau de credite, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Ministrul de finante Brian Lenihan a descris pierderile inainte de taxe de 4,1 miliarde euro, din prima jumatate a anului fiscal, cea mai slaba performanta financiara din istoria sistemului bancar irlandez, drept "extraordinar de dezamagitoare".

"Este important sa ne amintim ca este pentru prima data cand injectam bani in AngloIrish Bank, desi am semnalat ca am fi pregatati pentru o astfel de actiune in decembrie, inainte ca banca sa fie nationalizata", a declarat Lenihan printr-un comunicat.

In afara injectiilor de capital, care ar urma sa aiba loc in urmatoarele saptamani, autoritatile irlandeze de reglementare au 'sters' provizoriu unele conditii de capital pe care banca trebuie sa le intruneasca.

Banca va cumpara, de asemenea, obligatiuni subordonate pentru generarea de capital aditional, asemenea Bank of Ireland. Bank of Ireland, principalul creditor irlandez dupa marimea activelor, se asteapta la datorii de 6 miliarde euro in urmatorii trei ani, pana in martie 2011.

In februarie, guvernul irlandez anunta ca vrea sa injecteze 8 miliarde euro (10,3 miliarde dolari) in cele mai mari banci ale tarii, precum si sa absoarba o parte din creditele neperfomante ale celor doua insitutii.

Irlanda a fost una dintre primele tari care au reactionat la criza creditelor, cu garantii pe doi ani pentru active bancare de 440 miliarde euro (583,7 miliarde dolari). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#active, #capital, #credite, #taxe , #Irlanda