FMI: UE trebuie sa-si sporeasca sprijinul pentru Irlanda

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 20:03
1334 citiri
FMI: UE trebuie sa-si sporeasca sprijinul pentru Irlanda

Fondul Monetar International (FMI) a precizat miercuri ca Uniunea Europeana trebuie sa-si sporeasca sprijinul pentru Irlanda pentru a permite o intoarcere durabila a tarii pe piata de obligatiuni.

"Exista in continuare provocari dificile din cauza incertitudinilor privind zona euro si o noua intarire a sprijinului european pentru Irlanda este necesara pentru a reduce dependenta intre banci si datoria suverana si pentru a imbunatati reusita pe termen lung a programului de ajustare care functioneaza bine", a precizat FMI intr-un raport.

Ultimul document de acest tip a fost publicat in iulie 2010. Obiectivul este "de a facilita revenirea durabila (a Irlandei) pe pietele financiare", a precizat Fondul.

Raportul, precizeaza FMI, face parte din misiunea traditionala a FMI si este diferit de rapoartele de etapa publicate regulat de la incheierea, la sfarsitul lui 2010, a unui plan de salvare pentru Irlanda in valoare de 85 de miliarde de euro.

FMI precizeaza ca "prioritatile pe termen mediu" ale Dublinului constau in "restabilirea sanatatii sectorului financiar pentru a ajuta la relansarea imprumuturilor, pentru a repune bugetul pe o cale sanatoasa si pentru a progresa in reformele structurale pentru a facilita cresterea si crearea de locuri de munca".

"Autoritatile irlandeze au depus permanent eforturi pentru a lupta cu o criza bancara extrem de profunda, dand dovada de o forta de determinare in reforme in ciuda unui mediu extern care a pus la incercare increderea si a intarziat relansarea", a precizat FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI ajutor Irlanda, #criza economie Irlanda , #Irlanda