Fitch a plasat ratingul Irlandei sub monitorizare cu perspectiva negativa

Vineri, 06 Martie 2009, ora 16:17
1125 citiri
Fitch a plasat ratingul Irlandei sub monitorizare cu perspectiva negativa

Agentia de evaluare financiara Fitch a avertizat vineri ca ar putea cobori ratingul 'AAA' pentru credite al Irlandei si l-a plasat sub monitorizare cu perspectiva 'negativa', din cauza deteriorarii situatiei finantelor publice, anunta, intr-un comunicat, agentia de rating. 

"Miscarea de rating reflecta declinul accentuat in veniturile fiscale din ianuarie si februarie, care afecteaza negativ veniturile guvernului", potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

Deficitul bugetar al Irlandei a crescut la 2 miliarde euro (2,53 miliarde dolari) in ianuarie-februarie, iar premierul Brian Cowen a cerut un buget de urgenta pentru a mentine deficitul la 9,5% din produsul intern brut (PIB), cel mai mare din zona euro.

"Fitch va reevalua perspectivele pe termen lung pentru finantele publice ale Irlandei, in contextul deteriorarii perspectivelor pentru venituri, anunturile viitoare de politica si inrautatirea conditiilor economice", mai arata comunicatul citat.

"Monitorizarea cu perspectiva negativa este solutionata, de obicei, in decurs de trei pana la sase luni", se arata in comunicat. 

 

#fitch, # plasare, # rating, # monitorizare, # irlanda, # perspectiva negativa , #Irlanda