FESF va ajuta Irlanda cu obligatiuni de 3 miliarde de dolari

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 22:04
1443 citiri
FESF va ajuta Irlanda cu obligatiuni de 3 miliarde de dolari
Sursa: escrutinio.com

Fondul European de Stabilitate Financiara (FESF) a anuntat, luni, intentia de a folosi ajuta Irlanda cu 3 miliarde de dolari, prin emisiunea de obligatiuni pe 10 ani.

Tranzactia anuntata luni de FESF va fi pusa in aplicare curand, in functie de conditiile pietei, potrivit reprezentantilor FESF citati de La Tribune.

Aceasta a 4-a emisiune a FESF are ca scop finantarea unei parti a ajutorului pentru Irlanda, care beneficiaza, precum Grecia si Portugalia de un program de salvare.

Fondul a realizat prima sa emisiune de obligatiuni destinate Irlandei in ianuarie 2011, in valoare de 5 miliarde de euro, celelalte doua fiind indreptate spre salvarea Portugaliei.

Potrivit FESF, bancile care vor realiza tranzactia sunt Barclays, Credit Agricole CIB si JP Morgan.

De la infiintarea sa, FESF a fost in permanenta consolidat si poate interveni in prezent cumparand datoria publica pe piata secundara. De asemenea, Fondul are o capacitate efectiva de imprumut de 444 miliarde de euro si 780 miliarde de euro in garantii.

In ciuda schimbarilor survenite recent, FESF pastreaza cel mai mare rating de la cele trei agentii de rating ( Standard & Poor's, Moody's si Fitch), ratingul "A triplu".

#FEFS emisiune obligatiuni Irlanda , #Irlanda